top of page
école de kitesurf - Belgique

LA PASSION DU KITESURF DEPUIS NOS DÉBUTS

ONZE ENERGIE KOMT VAN JOU

ONZE GESCHIEDENIS

Onze passie is ons werk geworden, het overbrengen ervan is onze specialiteit geworden.

Delen, vergaderen, jouw energie is onze drijfveer.

KSS Roots opnieuw bezocht

In een zeer recent verleden trakteerde een nieuw millennium de surfwereld op een nieuwe sport. De toen ietwat vreemde combinatie van jezelf met behulp van een krachtige vlieger te laten voorttrekken over het wateroppervlak op een surfplank kreeg de naam kitesurfen mee. Het potentieel van deze sport werd meteen duidelijk, meer kracht versus minder weerstand stelde de beoefenaar in staat hoger te vliegen en sneller te surfen dan voordien ooit mogelijk was. Het materiaal was bovendien veel compacter te transporteren dan de logistieke hel waar windsurfers mee te kampen hebben... Eureka!

Het duurde dan ook niet lang voor er ook in België pioniers aan de slag gingen om zich deze sport met vallen en opstaan eigen te maken. Dat laatste mag je in dit geval letterlijk nemen want er was weinig tot niets waar je kon op terugvallen buiten de confrontatie met het harde zand of wateroppervlak. Ondanks de gevaren was het potentieel en de coolnessfactor van deze nieuwe sport zo groot dat een doorbraak onafwendbaar was.

Voor surfclub Windekind waren het twee gepassioneerde windsurfers, Paul Deffrenne en Bart Buelens, die in het brede inzetbereik van deze nieuwe sport de uitgelezen kans zagen om nog meer tijd te kunnen doorbrengen in de Noordzeebranding. De snelgroeinde vraag naar kitesurflessen bracht deze twee pedagogisch opgeleide waterratten al snel op het idee dit gat educatief op te vullen. De weinige concurrentie die toen al operationeel was fungeerde voornamelijk als een soort service na verkoop van kitespullen. Er was nog geen vaste opleidingsstructuur, methodiek en duidelijk wettelijk kader...

In 2004 werd het officiële startschot gegeven van de kitesurfschool of kortweg KSS in het nagelnieuwe clubhuis van Windekind in Oostduinkerke. De mission statement om cursisten merkonafhankelijk de veiligste en duurzaamste opleiding aan te bieden wierp snel vruchten af en veroorzaakte meteen een schokgolf aan geïnteresseerden.

Een tijdsprong van 10 jaar brengt ons naar de tegenwoordige tijd waar de kitesurfsport een lange weg heeft afgelegd en de status van een volwaardige sport heeft gekregen. Onze kitesurfschool heeft in die periode alles behalve stilgezeten en is meegeëvolueerd tot een internationale referentie inzake kiteopleidingen waar duizenden kiters hun eerste ervaringen hebben mogen opdoen in deze fantastische sport. Geïnteresseerd om ook de sprong te wagen?

images_iko.png

Volledige opleiding

Evolutieve en snelle pedagogie

Ontspannen atmosfeer

Ervaren en erkend

Altijd bereikbaar

Het beste geadviseerd

Histoire KSS

WAAROM KIEZEN VOOR KSS?

PIONEER 
IN KITESURF IN BELGIË

experience.png

MEER DAN
20 JAAR 
ERVARING

eleve.png

+ 12.000
STUDENTEN
GEVORMD

 

IKO PARTNER
SINDS MEER DAN 15 JAAR 

Vector copie.png

+ 200 INSTRUCTEURS
 GEVORMD

formation instructeur kitesurf

INTERNATIONALE INSTRUCTEUR TRAINER

Onze manager maakt als enige in België deel uit van de kleine groep IKO International Examiners.

Localisation KSS

Onze plekjes

Ons lokaal en opslag is gevestigd in Nieuwpoort.

We geven je een afspraak op het meest geschikte kitesurfgebied van Oostduinkerke-Koksijde, Nieuwpoort volgens verschillende zoekcriteria.

Mobiel zijn in de verschillende zones betekent:

  • op een plek te zijn waar minder obstakels zijn voor veilig lesgeven (klein strand, verboden zwemgebied, golfbreker, bevolkte vliegergebieden,...).

  • ter plekke aanpassen aan de windrichting en de invloed van het getij.

  • om zichzelf op de meest geschikte plaats te plaatsen voor de niveaus en doelstellingen die door de studenten worden nagestreefd.

  • leren analyseren en omgaan met verschillende situaties door de keuze van een plek.

  • ...

Kitesurfterrein - Duinpark Oostduinkerke

Adres: Oosthelling - Oostduinkerke

Contact

WIJ ZIJN HIER OM JULLIE TE HELPEN 

agenda_resa.jpeg

Reserveringen

24/7 online

icone-de-point-d-interrogation-vectoriel.jpeg

HELP

Veelgestelde vragen
gsm_2_edited.jpg

CONTACT

Neem contact met ons op:
Via telefoon*
+32 476 702751
Via email**
info@kitesurfschool.be
* indien we je oproep helaas niet direct kunnen beantwoorden zullen we je zo snel mogelijk terugbellen.
 
** LET OP: Ben je verbaasd geen antwoord van ons te hebben! Check je ongewenste e-mails en bel ons gerust!
bottom of page