Aankoop tips

Welke kite kies ik?

Het is soms moeilijk om tussen al de verschillende modellen en merken een geschikte kite te vinden. De volgende pagina helpt u om uw zoektocht te vereenvoudigen. Ten eerste is het belangrijk om vertrouwen te hebben in alles wat u geleerd hebt tijdens uw stage. Laat u bovendien niet misleiden door het grote aanbod en de marketingstrategie van de verschillende merken.

Wat de markt te bieden heeft:

1. C-Kite met vier of vijf lijnen: 

Tussen 2000 en 2004 hadden alle kites een vierlijns-configuratie. Dit liet toe om tijdens het ‘depoweren’ 30 tot 50% van de kracht uit het zeil te halen. In 2004 werd er een 5de lijn
toegevoegd aan het besturingssysteem. Dit liet in tegenstelling tot de vierlijnconfiguratie toe om beter te depoweren, meer bepaald 70 tot 80 %. Andere bijkomende voordelen waren een verbeterde ‘relaunch’, meer autonomie en een groter windbereik. Ten-slotte werd het veiligheidssysteem veelzijdiger. De leash die aan de vijfde lijn wordt bevestigd liet toe om ‘unhooked’ te gaan varen. Dit luidde een nieuw tijdperk in wat betreft het freestyle varen, er waren meer trics mogelijk met een werkend veiligheidssysteem en de ‘wakestyle’ was geboren. 

2. Bow-kites en hybride kites met 4 lijnen:

In 2006 zijn verschillende merken op zoek gegaan hoe de kite maximaal te ‘depoweren’ en dit eenvoudigweg door de bar los te laten. De Bow-Kites zijn uit dit idee geboren, het resultaat was een kite die 90 tot 100 % van zijn kracht verloor door de bar los te laten. Deze eigenschap wordt bekomen doordat de voor-lijnen bevestigd zijn aan de leading edge (bord d’ataque) met een katrolsysteempje. Dit katrolletje hangt dan weer vast aan de kite met een netwerk van lijnen verdeeld over de leading edge. Hybride kites zijn ontstaan als compromis tussen C kites en Bow kites, let wel het blijft een compromis. De typische voordelen zijn aanwezig maar afgezwakt. Hou rekening met reclames die 100% ‘depower’ garanderen, de kite zal altijd een minimum aan kracht blijven behouden. Het is cruciaal om de juiste reflex aan te leren om de bar los te laten en zo te profiteren van de maximale ‘depower’. Let op, maximale ‘depower’ is geen maximale veiligheidsgarantie.

3. Hybride kites met vijf lijnen:

Door vraag aan naar bepaalde vlieg- en vaareigenschappen werden hybride kites ook met een vijflijnsconfiguratie ontwikkeld. Hierdoor voelt de kite aan als een C kite en behoudt ze toch een depower van 80 tot 90%.

4. Powerkites ontwikkeld voor kitesurf: 

De luchtzakken ,verdeeld over de kite, zijn open bij gebruik aan land. Eens de kite in het water belandt, sluiten deze luchtzakken wat het drijfvermogen garandeert. Deze kites zijn op heden zover ontwikkeld dat ze een depower hebben, gelijkwaardig aan hybride kites met een grote beweeglijkheid. Deze kites zijn zeer stabiel maar ze zijn technisch moeilijker om mee om te gaan.


• Bent u een beginner?

In dat geval is stabiliteit een eerste vereiste. Verkies in de eerste plaats dus een kite met een lagere ratio want hoge ratio’s gaan gepaard met een verminderde stabiliteit. Ten tweede is een modern veiligheidssysteem en een hoogwaardige leash van cruciaal belang. Daarnaast is veel depower ook sterk aan te raden. Bow-Kites en hybride kites die meer dan 80% van hun kracht verliezen zijn zeer geschikt. Last but not least, kies de grootte van je kite heel bewust en oefen in lichtere winden (8 à 15 knopen).

C-kites

- 50 - 60 Kg : 9 - 10 m²
- 60 - 70 Kg : 11 - 12 m²
- 70 - 80 Kg : 12 - 14 m²
- 80 - +90 Kg : 14 - 16 m²

OPGELET: De gegeven maten in het kader beginnen bij 8 tot 15 knopen wind

Bow kites/ Hybride kites

- 50 - 60 Kg : 7 - 9 m²
- 60 - 70 Kg : 9 - 11 m²
- 70 - 80 Kg : 12 - 13 m²
- 80 - +90 Kg : 14 - 15 m²

OPGELET: De gegeven maten in het kader beginnen bij 8 tot 15 knopen wind

• Hebt u al enige ervaring?

Kies uw kite volgens uw eigen voorkeuren en omstandigheden.

Freeride :
- In deze polyvalente tak van het kitesurfen die garant staat voor een aangename ervaring zondergrote fysieke inspanningen, kiest men best voor Bow of hybride kites, zeker tijdens krachtigere winden. Desalniettemin kunnen alle types van dienst zijn in het Freeride..
Freestyle : 
- In deze tak zijn C kites de standaard. In 2007 zijn ook de hybride kites verder geëvolueerd volgens de wensen van de verschillende freestyleriders.
Vagues : 
- Door de komst van Bow en hybride kites heeft het kiten in de golven een ware revolutie doorgemaakt. Doordat u de kracht van uw kite zelf kan regelen, is het mogelijk u volledig te laten gaan met de golf en de kite slechts te gebruiken om gaande te blijven.
Speed :
Hier genieten hybride- en bow kites de voorkeur, eenvoudigweg omdat u met deze kites de kracht zelf kan bepalen zoals bij windsurfen. Als u eerder actief bent op land/sneeuw, dan kiest u best voor een hoogwaardige powerkite aangezien deze lichter en sneller zijn.. 


 
 
 

Onze stages

Ontdek het ruim aanbod aan stages voor kinderen & volwassen: kitesurf, powerkite,  landboard, kitebuggy, catakite,...

> Ontdek hier alle stages!

De school

De kitesurfschool is gevestigd op het strand van Oostduinkerke, Koksijde en Nieuwpoort.

> Kom meer te weten over KSS

Groepen & incentives

Verschillende soorten activiteiten voor zowel groepen als bedrijven.


> Ontdek hier de formules

Cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau? Doe iemand plezier met  een cadeaubon ter waarde van een stage naar keuze.

> Ontdek het aanbod

 
 
 

Facebook News

06/03/2020

???????? ???? DÉFI KITE 20 ???????? 13 mars - 10.00 - Ouverture des Inscriptions ! March 13 - 10am - Opening of registrations !

+ Meer

07/02/2020

KiteSim #kss #kitesurfschool #realistic #virtualreality #kitesurfing #beginners #prokitesurfers #koksijde_oostduinkerke #boatshow...

+ Meer

05/02/2020

WORD INTERNATIONAAL ERKEND IKO KITESURFINSTRUCTEUR DEVENEZ INSTRUCTEUR INTERNATIONAL DE KITESURF IKO Vous avez minimum 16 ans,...

+ Meer

30/01/2020

Action!!! ????????????

+ Meer

09/01/2020

The best wishes for 2020 to you and all your loved ones! #kss #kitesurfschool #goodhealth #goodvibes #wind #waves #sun...

+ Meer

22/11/2019

Yahoo!!!????????

+ Meer

newsletter

Registreer nu om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden en de komende evenementen!

Naam
Voornaam
Email
Geslacht Man Vrouw
Taal Nederlands Français